Saturday, 24 March 2012

Fantasy! Wedding plan :)

Hi! Today I really want to write about Wedding yeah!
my wedding... OOps! my future wedding..
heheh :) **belum habis study dah nak pikir kawen**
bukn nak menggatal..
tp tuh la.. dah dewasa..
InsyaAllah.. klu diizinkan Allah.. ada kesempatan kita melangkah ke alam perkahwinan..

Bila tibe hari berbahagia itu datang...
I really want........

1. Wedding dresss :DDD

cantik kn.. klu ak XXS xpe la gak an.. he3.. kipas tuh utk ak bile ase panas..
berdebar2 la konon..he3.. yg reben ats kepala ak nk tukar.. pelik la plak.
tapi... klu x dpt yg vogue giler cam tuh pon xpe...
yang ni pon comel..  bersederhana je.. ad x fashion designer nk
design kat ak.. hehhehe

2. Wedding Ring!!
hehhehe.. ada diamond tuh.. mesti mahal neyh.. hehehhe
nmpak mcm sesuai jugak uuh..
this white gold ring! pergh! yg ni yg ak nk sgt.. simple tp... nmpak elegance~

3. Pelamin... hehhehe :)
ad macam King n Queen x?? I wonder sampai x kaki ak mencecah tu...

yang simple ni pon ok.. berlatar belakang seperti ukiran di masjid..
4. Wedding cake.. MMmmmM Yummy!

wah!! the bling bling gtuh.. unik kn.. mcm nak je..

klu x dpt pon.. nk kek coklat yg simple neyh.. decorate ckit2 pon ok gak!
nampak la gak menyelerakan..!! he3..

5. Invitation card :)) *untuk korang la gak*
yg ni simple je.. N & S hehhee...
tp klu bley ak nak yg ni...
cute kn?? kn?? nmpak cam budak2. hehhehe

6. Accessories for the wedding :)

instead nk bg kowg bunga telur.. ak ingat nak bg kek or roti
sedapnye.. macam kotak hadiah..nk bg tetamu :)
tetamu dtg jauh2.. mesti bg sesuatu yg mnggembirakan hati mereka..
7. Wedding reception :)
klu outdoor ....
nmpak mcm bez je an.. yg bunga kat ats khemah tuh
asenye kena tukar kipas tuh..
tp.. klu ada dewan yg kosong.. bley je wat indoor :)

suke2.... nmpak elegant..

Last but not least... I want this Prince!!! ^^


Apabila melangkah ke alam perkahwinan..
pasti banyak tanggungjawab yang perlu kita pikul..
terutama sebagai wanita yang berkerjaya...
membahagikan masa sebagai seorang anak, isteri dan ibu kepada anak..
tp yg plg penting...
bila kite dh ada anak..
bukan kuantiti anak yang perlu dipentingkan..
tetapi.. kualiti anak itu..
betapa pentingnya didikan ibu bapa terhadap anak2..

i'm just afraid one thing when i get kids...
Bolehkah aku menjalankan tanggungjawab sebagai seorang ibu
sepertimana ibu aku mendidik aku??

dalam fantasi aku...
i'm afraid anak aku terperangkap dalam situasi...
Anak ak dan kawan dia bercerita menegnai ibu masing2

Anak   : Cantik baju kau..
Kawan : Mak aku jahit..
Anak    : Mak kau tukang jahit ek? pandai dia jahit..
Kawan : Mak ak surirumah je... Tadi dia bawak makanan Jom! makan sama...
Anak    :(sambil makan) Sedap mak kau masak.. dia pon tukang masak yang hebat..
Kawan : Xdela biasa2 je.. Mak kau lagi hebat doktor pulak tuh..
Anak   : Tapi maid ak yang buat semua....

I hope.. this will not happen...
Hopefully  I have time for my kids..


Surat untuk my future kids,

Dear anak-anak,

Umi harap.. Umi dapat menjalankan tanggungjawab sepenuhnya sebagai seorang ibu sepertimana nenek anak-anak sekalian menjaga Ummi. Ummi akan menjaga segala keperluan dan kehendak anak-anak..
Ummi nak anak-anak Ummi merasai kehidupan mempunyai Ummi yang bukan sekadar berpijak di bumi untuk mencari rezeki untuk anak-anak tetapi Ummi yang berada disamping anak-anak sekalian walaupun apa yang berlaku.. Ummi berharap Ummi dapat mendidik anak-anak dengan baik dan semoga anak-anak dapat membesar dengan baik.. serta mempunyai didikan yang baik... yang Ummi dan Abi didik.. Ummi harap anak-anak tidak menganggap duit itu segalanya.. tetapi ingatlah.. keutuhan hubungan serta kasih sayang dalam keluarga kita lebih dari segalanya... Jauhilah laranganNya dan dekatilah apa yang disuruhNya.~
Ummi akan sentiasa merindui dan menyayangi anak-anak Ummi sekalian.

dari Ummi yang menunggu kelahiran kamu :)

4 comments:

  1. jiha, macam ayat aku dengan ko je tu. ahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. eyh.. ye ke? xdela... imaginasi semata2 je tuh.. he33...

      Delete
  2. fuyooooooooooo!

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)dekat mne yg fuyooo tuh? hehhehe

      Delete

Klik enTry Yg agak2 Menarik ^^