Wednesday, 8 March 2017

Luahan | Whisper

Assalamualaikum n hye 😘

Red alert: 🙅🙅🙅
This content might overloaded with words that makes u goosebumps.
If you continue to read you may have symptoms like nausea and vomiting.

" Loving you was never boring.  It was a beautiful adventurous journey.  I have adrenaline rush that makes my heart pump fast whenever you were there.   I guess it makes my heart stronger.  Thus i think i become healthier??. 
Thank you Mr. Apple,  you are the best thing happen in my life❤. "

Till then, 
Ta ta for now 👋

Saturday, 18 February 2017

Think | Choice @ Pilihan

Assalamualaikum n hye 🙋

Something across my mind.
Seorang lelaki badannya kurus,  berkulit sawo matang,  rambutnya yg pendek sudah tampak uban dan hampir nipis rambutnya di bhgian tengah kepala.  Jangkaan ku kelihatan  dia seperti lelaki yg berumur 50-an.
Dia lalu datang memberi ku sebilah pisau.  Pisau seperti selalu kelihatan di dapur berukuran 8-10cm yang sering digunakan ibu2 untuk memotong sayuran serta mencincang daging. Pisau itu kelihatan tampak baru,  berkilat kemungkinan tajam.  Kalau terhiris jari ini,  pasti tiada henti pendarahan. 
Katanya...
" Ambil pisau ini dan pilih lah."
Aku memandangnya dengan penuh kecelaruan. 
"Pilih sama ada untuk menggunakan pisau itu untuk memcipta sesuatu yang baru atau mencipta kemusnahan. Pilihan di tangan kau kerana kau yang memegang pisau itu."
Justeru..  lelaki itu menyedarkan aku.  Seringkali aku menggunakan pisau itu untuk kemusnahan kini tidak lagi. 
Baiklah aku gunakan untuk mencipta sesuatu yang baru.
Sesuatu yang membawa kebaikan pada semua.
Aku akan menggunakan pisau ini...
Sebaik mungkin...
Untuk mencipta ~~~
Mungkin resepi terbaru.. 
Kerana resepi yang baik bermula dari bahan yang baik yang dipotong menggunakan pisau dengan teknik terbaik... 
Semoga next time..  tiada kemusnahan yg berlaku dalam penggunaan pisau kali ni..
Hohohoho
NagaruT!

Till then,
Tata👐

Saturday, 4 February 2017

Memori | Pulau Pinang, Taman Kota Lama

Assalamualaikum n hye.

Oh yes well seperti biasa aku ni pemalas betul nak update..
ok sambung cerita lepas pergi Bukit Bendera..
MasyaAllah... lama punye cerita.. ampun ya!
Kami gerak ke Padang Kota.

Masa nak tengah cari parking kami melihat abang Majlis sedang sibuk saman orang yang xde kupon parking...
huhuhuhuhu....
Maka kami dengan itu segera cari parking kupon...
bagi mengelakkan disaman...
well kupon parking kena beli satu buku...
RM8.00 la jugak...
boleh pakai sampai hujung bulan 12.
Dah tengah hari.... Lapar!!!
Ingat nak cari pasemboq..
Well ad org kata yg sedap n murah dekat Gurney..
tp kami try cari kat Padang Kota...
Maka pusing la satu padang Kota sebab kami xtaw kat mana tempat tuh..


patutnya dari sini belok kiri.. tp kami pergi belah kanan.. meredah padang...

lek lu.. check waze jap...

tuh la p tengah hari... tengah panas....



panas lit lit lit sampai berkerut



Jalan tepi laut tengah panas.. buat naya...nasib baik ada payung!

Aku tak makan kerang. Diorang teringin sangat.. order la kerang bakar ni semangkuk rm10 ke rm20? sorry loss of memory. Sorry Gambar Pasembor tak sempat nak tangkap... akibat terlalu lapar..
Makan lebih penting.. hahhahahah





Aksi lompatan berkali kali tidak berjaya oleh minah2 ini. Mohon cuba! Jangan Putus Asa

Aksi KungFu di tengah Padang.. dah petang sikit... Senaman la sikit... hehehe

Kami ingat nak pergi street art.. tapi tak jadi sebabnya naik kereta..
kebetulan waktu puncak.. maka ada kesesakan lalu lintas.
Rupa rupanya dekat je kalau jalan kaki...
Maka, kami bergerak terus ke pantai melihat matahari terbenam..
Maaf aku x berapa nak ingat nama tempat sebab kami nampak pantai
boleh parking.. terus park n jalan-jalan.. Tapi yang aku ingat dekat dengan star buck..
keliling ada macam pasar... meriah jugak situ.
sebab waktu ni semua bateri phone mati.. power bank pon dah zero =.=
Bateri kamera pon dah nak mati... kalut ambil gambar..
tapi.. SubhanaAllah permandangan matahari terbenam cantik sangat...
sorry gambar tuh ada dalam memori ingatan je.. 
sebab semua alat teknologi telah kehabisan bateri..
they all dead! sadis!




Nak Naik kuda dia boleh bawah jalan2 RM10 per ride.

Sorry kawan aku ni takot kuda.....


Gua nikmati Rojak yang gua beli masa dekat Padang Kota tadi... Dapat byg nnt klu la aku berkeluarga...
Aku sibuk makan.. laki aku akan sibuk melayan anak2 aku main.. Terima kasih Abang! hahahah

till then...
Ta Ta for Now!

Monday, 12 December 2016

Memori | Pulau Pinang - Bukit Bendera


Assalamualaikum n hye.

haaa.. Hari ketiga baru la rasa betul2 bercuti...
mne x nye hari first and second pegi Kedah melawat saudara-mara.
Xpe.. mngeratkan ukhuwah.. huhuhu
orang yang menyambut tetamu pon dapat pahala..
huhuhuhu..

So destinasi pertama yg kami tuju adalah....
Bukit bendera yo!

well masuk harga dy brape belas ntah..
klu ad student card bley dpt discount..
x silap more than half price..
so kpada kalian... jgn lupa bawak student card...
berbaloi baloi... huhuhu
aku rasa aku tgkap je gmbar dek ni.. tp.. ak mcm x lalu situ.. ntah npe ntah..

maneh melecaih.... hahaha

nampak x nampak??? this is Penang yoo! nmpak jambatan tuh... uuuuuu

hakak hakak ni nak men tipon blik lorgh~~~ 


bila xde spe nak tgkap gmbar kami... so ni la function timer... hohoho




alewlewlew... shuuiiittt nyew... "awk nnt tittew g skali lg.. kita bawak mangga siap2 k... ", pesan Jimur pada imaginary bf nyer... 


sorie...terpatah plak kerusi kita duduk... baik~~ pasni kita cuba lost weight.. hahahahah
**sembang sembang sembang**

K pasni kita nak g mne... nourth? south? east? west?
I'll go with u all around the world..
ada saiz jugak... hat besaq p yg besaq.. hahahhaa

buai laju.. laju..laju.. 

keje shopping jer... the cash flow.. and fly~~ hahaha


gigih selfie guna DSLR.. pe prob la pompuan2 ni.. sorry... hahaha

ayuh! mari menuju ke bawah...



tq Pak Cik Guard yg volunteer nak tgkap gmbar kami :)





then, maka kami bergerak la ke destinasi seterusnya....
mana pulak ye?
till then,
(^_^)v

Sunday, 4 September 2016

Memori | Padang Besar, Perlis

Assalalamualaikum n hye,

Sambung kisah memori kedah td..
ok lepas melawat semua mak2 sedara aku tuh, aku pergi melawat seseorang..
yang pernah jd sebahagian hidup aku..
nak highlight sikit.. Yang Pernah...
hahahaha..

Aku melawat family dia dan dia jugalah kat sana,
sebab minggu depan tuh dia nak fly ke Sarawak untuk latihan polis..
so sad.. sob sob sob..
k stop kisah dulu..
xnak tahu pon kan..

so untuk save energy sikit, aku perlukan driver, so dia bawa kami ke
Padang Besar
wee... Shopping **jerit ala2 pompuan gedik kaya dlm white chick**
mula2 kiteorang pergi yang kedai dekat sempadan tuh.. yg kena lepas kastam tuh sebab cari x jumpa.. hahaha
seb bek la kluar balik.. jumpa...!
wat penat je tempuh kastam.

tapi kami sampai dh kul 4 lebih..
dah nak tutup dah..
aku sempat la beli baju blouse satu memandangkan kami rasa perjalanan
kami akan extend hahahaha
so kalau nak berjalan pastikan stick to schedule,..
hahahaha


hujan time datang

time kami pergi bukan weekend n nk tutup dh.. senang je la dapat parking

tgh kira2.. takot terlebih plak bajet.. oops!

ni kali terakhir jumpa ni.... dh xpenah jumpa dh lepastuh.. clash pon dalam tipon jerr..
hmmm.. perlu ke citer.. ak ngan dy ok je.. kwn.. dua2 dh move on..
matang sikit k.. dalam erti kata lain x ada jodoh**selingan** k bye! hahahahaa



till then,
(^_^)v

Klik enTry Yg agak2 Menarik ^^